Bună tuturor!
Postarea de astăzi ne va transporta înapoi în timp. Vom vedea ce produse cosmetice aplicam ca adolescentă, cum arăta machiajul meu şi dacă îmi păcea să-l aplic. Vă prezint aici prima mea trusă de machiaj. Vă invit să îmi citiţi postarea-jurnal.
FOND DE TEN ŞI ANTICEARCĂN PENTRU MACHIAJ
Acestea sunt produsele cosmetice de bază pe care orice femeie ar trebui să le aibă. Desigur, de o importanţă majoră este selectarea nuanţei şi formulei potrivte. Pentru a verifica acest lucru, aplicaţi o cantitate mică de produs în zona maxilarului. Dacă se abosoarbe şi nu lasă pete, aţi găsit produsul perfect pentru dumneavoastră. Nu cu mult timp în urmă, nu ştiam foarte multe despre produsele cosmetice colorate. Nu cunoşteam faptul că fondurile de ten şi anticearcănele pot combate bacteriile sau că pot hrăni şi hidrata pielea. Astfel, obişnuiam să cumpăr cele mai ieftine produse, pentru că, în definitiv, buzunarele unei adolescente nu sunt tocmai pline. Desigur, nu ştiam foarte multe nici despre aplicarea produselor. Ca multe fete de vârsta mea, aplicam multe straturi de fond de ten, fără a-l amesteca bine în zonele urechilor, părului şi maxilarului. Din fericire, am descoperit destul de repede că “efectul de mască” poate fi evitat. O problemă similară şi în privinţa anticearcănului. Nu ştiam cum să potrivesc nuanţa acestuia cu cea a fondului de ten. Efectul? Fie pete închise la culoare, fie deschise care distrugeau aspectul întregului machiaj. Însă, sunt fericită că ştiam unde trebuie aplicat anticearcănul. Îl aplicam pe zonele decolorate, cele acneice şi în zona cearcănelor.
RIMEL
Aplicarea unor straturi generoase de rimel este un obicei specific adolescentelor. Rezultatul? Gene împreunate, care se aseamănă mai degrabă unor picioare de insecte decât unor gene naturale. Prin urmare, cum se aplică rimelul în mod corect? Ştergeţi excesul de produs cosmetic cu un şerveţel sau pe gura tubului de rimel. Apoi, plasaţi aplicatorul cât mai aproape de rădăcina genelor şi mişcaţi-l în zig-zag, în sus, ajungând până la vârfuri. Dacă se întâmplă să aveţi o periuţă cu peri dispuşi larg, aceasta va facilita separarea genelor. Reţineţi să alegeţi un rimel care prezintă calităţile dorite, de exemplu, de alungire, de curbare sau de volumizare a genelor.
FARD DE OCHI
Ca adolescentă, obişnuiam să aleg farduri de ochi în nuanţe naturale, pastelate şi delicate. Desigur, aveam şi un tuş de ochi, dar nu îl foloseam foarte frecvent. Nu îmi amintesc să fi cumpărat nuanţe de albastru, roz aprins sau produse cosmetice cu sclipici. Singurul dezavantaj al primelor mele farduri de ochi era calitatea acestora. Produsele pentru înfrumuseţarea pleoapelor erau cumpărate din magazinele locale care comercializau tot felul de articole. Acestea arătau bine, dar după doar câteva ore, începeau să de decojească, distrugând tot machiajul.
PRODUSE COSMETICE PENTRU BUZE
Când mă uit înapoi la modul meu de îngrijire a buzelor, trebuie să recunosc că nu acordam deloc atenţie condiţiei buzelor. Vreau să spun că nu foloseam produse hidratante pentru buze şi nici nu aplicam produse de exfoliere. În schimb, aplicam tone de luciu de buze. În orice caz, nu mi-a plăcut formula lipicioasă a acestora, îmi deshidratau buzele şi erau extrem de lucioase. Cu câţiva ani în urmă, nu beneficiam de varietatea mare de produse de buze de care avem norocul să dispunem în prezent (balsamuri mate de buze, ruj în formă lichidă şi balsamuri de buze inspirate de motivul unicorn).
Cum arăta machiajul dumneavoastră ca adolescente?
Lasă un răspuns