Postarea de astăzi dezbate subiectul serurilor faciale. Un produs de înfrumusețare care ascunde multe secrete. Sunt sincer curioasă câte dintre aceste informații – pe care vi le voi prezenta – vă vor surprinde. Cred că multe!
SERUL FACIAL: Informații adevărate
Ce este un ser facial? Pe scurt, este un produs de înfrumusețare a cărui caracteristică distinctivă este concentrația sa ridicată de compuși chimici. Un astfel de produs conține mai multe substanțe nutritive decât produsele obișnuite de îngrijire a pielii și, în același timp, are o formulă mai ușoară și o capacitate mai bună de absorbție. Opinia generală este că serul facial este un remediu care tratează toate afecțiunile de piele și un medicament cosmetic.
Permiteți-mi să vă ofer câteva informații distractive despre serul facial. Știați că…?
1. Serul facial NU este un înlocuitor mai bun al cremei faciale.
Multe femei folosesc serul facial în locul cremei faciale. În majoritatea cazurilor, acestea continuă să folosească o cremă facială, însă, renunță la aceasta și optează pentru un ser puternic de îndată ce se confruntă cu o problemă de piele mai serioasă. Aceasta este o greșeală imensă! Serul și crema sunt două cosmetice de îngrijire a pielii complet diferite care îndeplinesc două sarcini complet separate – pe scurt, crema acționează la suprafața pielii, în timp ce serul ajunge în straturile profunde ale pielii. Astfel, în loc de a înlocui un produs cu celălalt, este mai indicat să le folosiți pe amândouă. Serul trebuie aplicat primul, apoi crema pentru a îngriji epiderma și crea un strat de protecție. Aplicarea serului înainte de aplicarea cremei poate intensifica efectul oferit de ser.
2. NU TOATE serurile faciale întineresc și nu oferă aceleași efecte.
Am observat de multe ori uimirea persoanelor cărora le spun cum se aplică un ser hidratant sau un ser de iluminare a tenului. Doar puțini cunosc faptul că un ser facial nu este doar un cosmetic anti-îmbătrânire, prin urmare, atribuie în mod greșit efectul de ridicare a pielii tuturor serurilor faciale. Nu este adevărat deoarece nu toate serurile au rolul de a oferi pielii un aspect mai tânăr. Modul în care acțipnează un ser este determinat de ingredientele pe care le conține. Evident, există seruri faciale care întineresc pielea și acest efect se datorează vitaminei E, coenzimei Q10 și altor substanțe similare. Totuși, majoritatea serurilor faciale obișnuite nu creează astfel de efecte. Ce fac în schimb este să asigure pielii hidratare și să elimine zonele decolorate.
3. Serul facial POATE fi folosit și de persoanele tinere.
Punctul menționat mai sus are legătură cu o altă convingere greșită a multor persoane. Mai exact, opinia generală ca serul este un produs pentru care doar persoanele mature ar trebui să opteze. Multe femei sunt descurajate să folosească un ser facial, fiind convinse că este un produs foarte puternic și, deci, vizează doar pielea matură. Nu puteți fi mai departe de adevăr! Merită reținut că, prin definiție, pielea matură este cea de 25/+ 25 de ani, ceea ce este destul de devreme, nu-i așa? De asemenea, efectele unui anumit ser, cât de intens acționează și ce problemă de piele vizează sunt determinate de ingrediente. După cum puteți observa, nu toate serurile faciale pot oferi un efect de lifting. Dacă aveți pielea tânără și neafectată de afecțiuni serioase, puteți folosi, cu siguranță, doza decentă de hidratare pe care serul facial v-o poate oferi.
4. Este un OBICEI PROST să folosiți doar un ser facial.
Cred că aceasta este o parafazare a primului punct. A folosi doar un ser facial nu are sens deoarece toate substanțele nutritive sunt eliminate din piele dacă omiteți să aplicați și o cremă facială. În plus, unele seruri faciale, de ex. cu retinol, pot irita pielea și crește sensibilitatea acesteia la lumina soarelui, prin urmare, este recomandat să aplicați o cremă facială (mai ales facă această cremă conține și agenți de protecție solară).
5. Unele seruri faciale POT irita pielea sensibilă.
Într-adevăr, așa cum am menționat mai sus, serul facial poate irita pielea. Și asta nu înseamnă cu serul acționează nefavorabil – de fapt, este invers. Deseori, un ser facial conține diferite tipuri de acizi (de exemplu acid ascorbic, adică vitamina C) a căror sarcină principală este de a exfolia pielea mai intens sau puțin intens. Și dacă exfoliem celulele moarte ale pielii și omitem să aplicăm o cremă facială, iritațiile faciale nu vor întârzia să apară. Temporar, dar inconvenabil.
6. Un ser facial bun NU este un produs pe care doar cei înstăriți și-l pot permite.
Și voi credeți că serul facial este un cosmetic folosit doar de cei bogați, în timp ce noi, restul, avem la dispoziție doar crema facială? Ei bine, aceasta este o clacificare absurdă a produselor de îngrijire a pielii care, literlalmente, nu are nimic de-a face cu realitatea. Atât serurile faciale, cât și cremele pot fi fie extrem de scumpe, fie surprinzător de ieftine. Prin urmare, toată lumea își poate permite să-și trateze piele cu un ser facial. Și toată lumea ar trebui să o facă!
7. Serul facial POATE fi aplicat individual.
O altă părere ciudată este că serul facial este un produs folosit doar în saloanele de înfrumusețare. Ei bine, în principiu, este adevărat că există numeroase tratamente de înfrumusețare care necesită aplicarea serurilor – în definitiv, acesta este un produs cu concentrație ridicată – însă aceasta nu înseamnă că acest cosmetic este folosit doar în saloane. Astăzi, fiecare dintre noi poate opta pentru un ser facial și îl poate introduce în rutina zilnică de înfrumusețare.
Spuneți-mi în comentarii dacă ați fost uimite de aceste informații.