Argila verde este preferata mea. Care sunt beneficiile sale? Cum se folosește?

Fetelor, 

Am descoperit recent proprietățile argilei verzi și posibilitățile pe care le oferă în îngrijirea pielii. Acum nu-mi mai pot imagina ritualul zilnic de îngrijire fără a folosi argilă. Cea de care m-am îndrăgostit este argila cosmetică verde care prezintă proprietăți puternice de curățare <3

Aș dori să dedic postarea de astăzi argilei verzi. Doresc să v-o prezint pe scurt și să vă dezvălui câteva detalii despre măștile faciale pe bază de argilă verde pe care le ador și pe care le puteți prepara din confortul casei.

Aflați ce nu știați despre argila cosmetică verde!

Argila – un mineral argilos sub formă de pulbere care este acum folosit ca materie primă în industria farmaceutică și de frumusețe. Prezintă proprietăți antibacteriene și facilitează procesul de vindecare a leziunilor.

Desigur, putem distinge între diferite tipuri de argilă: albă, roză, galbenă, albastră, dar eu personal o prefer pe cea verde. Așa cum este ușor de ghicit, toate diferă în ceea ce privește beneficiile de înfrumuseare, însă argila verde în special are cel mai puternic efect de curățare.

Secretele argilei verzi

Cunoașteți secretele argilei verzi?

Desigur, așa cum sugerează denumirea, argila verde este verzuie. Sub formă de pudră, este mai deschisă la culoare, iar atunci când este combinată fie cu apă, fie cu distilat de plante, capătă o nuanță mai închisă. Un aspect interesant este că argila verde poate fi consumată (băută, mai exact), ceea ce, aparent, oferă multe beneficii pentru sănătate. Totuși, argila verde este folosită frecvent ca ingredient cosmetic natural și foarte puternic.

Argila verde: Tipuri

Am fost surprinsă când am aflat că există două tipuri de argilă verde. Nu avem doar o diversificare generală a argilei cosmetice, ci și subgrupuri de argilă.

Iată care sunt tipurile de argilă verde:

  • argila verde montmorillonită care este extrasă în sudul Franței din regiunea Montmorillon (de unde provine și denumirea); conține peste 20 de săruri minerale și o serie de microelemente.
  • argila verde illite este originară din statul Illinois, SUA; a fost găsită în prima parte a secolului 19. Atunci au fost descoperite proprietățile sale medicinale prețioase.

Ce argilă verde să alegem?

Ambele sunt la fel de eficiente, prin urmare, atunci când alegem o argilă, cel mai indicat este să ne concentrăm asupra calității. Cel mai important factor este culoarea – cu cât este mai verde și mai saturată, cu atât este mai proaspătă și mai bună. 

Evident, înainte de a pune argila în coș, citiți mai întâi lista INCI pentru a evita cumpărarea unei argile care este amestecată cu substanțe complet inutile precum conservanți, arome sau coloranți. Cu alte cuvinte, lista de ingrediente ar trebui să conțină o singură substanță: 100% argilă verde. Doar atunci putem avea certitudinea că produsul este bogat în substanțe nutritive esențiale.

Ce compuși chimici conține argila verde?

Argila verde oferă o multitudine de minerale prețioase precum: siliciu care accelerează procesele de vindecare a rănilor, magneziu care previne inflamațiile, calciu care îmbunătățește fermitatea pielii, squalenă care protejează împotriva razelor UV și are efect de lifting la nivelul pielii lăsate, mangan care elimină ridurile, fosfor care stimulează procesele de auto-reînnoire ale pielii, cupru care echilibrează secreția de sebum, precum și fier care facilitează sinteza colagenului – acestea sunt doar câteva dintre compușii chimici din conținutul argilei verzi.

Aplicarea argilei verzi în îngrijirea pielii

  1. Absoarbe toxinele și curăță pielea.
  2. Are proprietăți antibacteriene și calmează iritațiile.
  3. Hrănește în profunzime datorită abundenței de minerale.
  4. Reglează glandele sebacee și echilibrează secreția de sebum.
  5. Reduce acneea și lasă pielea suplă.
  6. Îmbunătățește aspectul pielii lăsate și întârzie procesele de îmbătrânire.
  7. Iluminează și uniformizează tonul pielii.

Argila verde este considerată un cosmetic natural cu proprietăți puternice de curățare – datorită proprietăților sale de absorbție (a toxinelor și impurităților), precum și efectului antiinflamator, este unul dintre cei mai buni constituenți ai măștilor faciale de curățare.

Un aspect interesant este că pielea facială nu este singura zonă unde puteți aplica argila verde. În principiu, puteți trata pielea scalpului cu acest cosmetic natural, mai ales dacă este problematică.

Mască facială cu argilă verde: Instrucțiuni

Preparea unui măști faciale pe bază de argilă verde din confortul casei este foarte simplă! Amestecați argila verde fie cu apă (puteți folosi apă de la robinet sau apă termală), fie orice alt distilat din plante. Rețineți: proporție de 1:1 

Desigur, puteți modifica această rețetă de bază a măștii faciale cu argilă verde după preferințe. De exemplu, puteți amesteca argila verde cu:

  • uleiuri vegerale (migdale dulci, argan, jojoba).
  • uleiuri esențiale (lavandă, rozmarin).
  • 1% sau 3 % acid hialuronic.
  • iaurt natural, chefir sau lapte bătut.
  • miere naturală sau ceară de albine.
  • vitamina A și E sub formă de picături.

Masca mea facială preferată cu argilă verde

Poate că ați ghicit deja că am și o mască facială preferată cu argilă verde pe care o folosesc de mult timp. Se potrivește perfect tenului meu mixt.

Rețetă: Luați 2 linguri de argilă verde pudră, adăugați 1 lingură de apă termală, 1 lingură de ulei de migdale dulci și câteva picături de acid hialuronic (1%). Apoi, amestecați ingredientele, aplicați pe față, lăsați să acționeze 15-30 de minute și clătiți.

De ce este cea mai bună mască facială pe bază de argilă verde?

Ei bine, există și alte motive pe lângă faptul că pielea mea facială reacționează foarte bine la acest produs. Pur și simplu, masca facială cu argilă verde are cea mai bună consistență (cu condiția ca această consistență să fie adecvată, ceea ce înseamnă că trebuie să nu se scurgă de pe față și să fie ușor de aplicat) și are câteva efecte favorabile: argila verde curăță fața, acidul hialuronic oferă pielii apă și uleiul previne pierderea apei. Pe scurt, în această mască facială, putem găsi un emolient, un umectant și un agent de detoxifiere.

Vă încurajez din toată inima să încercați argila verde!

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.