Cum salvezi unghiile deteriorate? Cele mai bune trei idei

Recent s-a întâmplat ceva rău unghiilor mele. În afară unghiilor în sine complet lipsite de viață, am observat și un aspect neplăcut al cuticulelor… Dacă sunteți familiarizați cu astfel de probleme, ar trebui să vă placă postarea mea. Vă voi spune cum vă puteți salva unghiile deteriorate și cum le puteți regenera mai repede.

Îmi place când unghiile mele arată bine, pentru că mulți oameni își formează părerea despre ceilalți aruncând o privire asupra unghiilor lor. Și asta nu se întâmplă doar atunci când întâlniți pe cineva pentru prima dată, ci există o mulțime de alte evenimente în care alte persoane au ocazia să vă privească mai atent mâinile. Ceea ce vreau să spun de fapt este că mâinile noastre sunt întotdeauna expuse, de aceea ar trebui să ne asigurăm că au un aspect plăcut, indiferent de situația în care ne aflăm.

Și aici apare problema… pentru că există o mulțime de factori care pot influența în mod negativ aspectul mâinilor noastre, ceea ce include, desigur, și unghiile.

Cele mai frecvente motive pentru deteriorarea unghiilor:

 • expunerea frecventă la detergenți
 • folosirea produselor de îndepărtare a ojei ce conține acetonă
 • colorarea unghiilor cu lacuri de calitate scăzută
 • purtarea manichiurii cu gel prea mult timp
 • îndepărtarea manichiurii cu gel în mod greșit
 • obiceiul de a roade unghiile
 • lipsa vitaminelor și a altor substanțe nutritive esențiale
 • stare generală de rău
 • fluctuații hormonale

În cazul meu, unghiile au un aspect deteriorat mai ales în timpul iernii. Sunt sigură că motivul sunt condițiile meteorologice nefavorabile, combinate cu un consum insuficient de nutrienți. În consecință, unghiile mele devin din ce în ce mai firave, dar din câte știu eu această problemă afectează mulți oameni 🙂

Cum îți poți ajuta unghiile să se refacă?

Trebuie să clarificăm faptul că uneori este imposibil ca unghiile să se refacă. Vorbesc despre o situație în care unghia se crapă și este atât de firavă încât trebuie tăiată scurt și un tratament intensiv de regenerare este necesar.

Permiteți-mi să vă consolez și să vă spun că în majoritatea cazurilor unghiile pot fi salvate. Din fericire, unghiile nu au avut niciodată o stare atât de rea încât planul de regenerare să nu funcționeze. Din păcate, însă, prietena mea nu a fost atât de norocoasă. A purtat manichiură cu gel foarte mult timp, fără a permite unghiilor să se odihnească. Acesta este, totuși, un caz extrem, iar eu cred că voi veți reuși să vă salvați unghiile deteriorate.

Pentru început:

 1. Îndepărtați reziduurile curente ale manichiurii și renunțați pentru moment la ojă.
 2. Tăiați unghiile, deoarece cu cât sunt mai lungi, cu atât mai fragile devin.
 3. Folosiți o pilă pentru a netezi unghia.
 4. Îndepărtați cuticulele uscate.
 5. Masați produsul cosmetic nutritiv în unghii și în pielea din jur.

Punctele esențiale de mai sus vă pregătesc unghiile pentru tratamentele viitoare de îngrijire intensivă.

Apoi:

 1. Protejați unghia cu un balsam de unghii de înaltă calitate.
 2. În fiecare zi înainte de culcare, aplicați uleiuri de înfrumusețare naturale.
 3. O dată pe săptămână expuneți unghiile la înmuiat manual (folosiți fie ulei de măsline, fie semințe de in).
 4. La fiecare câteva zile masați vitamina A și E în unghii (folosiți capsule).
 5. Beți infuzii de coadă de cal și urzică în fiecare zi.
 6. Asigurați-vă că alimentele pe care le consumați sunt bogate în vitamine și minerale.
 7. Înlocuiți gustările dulci și sărate cu nuci și semințe sănătoase.
 8. Consumați suplimente alimentare ce vizează îmbunătățirea unghiilor, pielii și părului.
 9. Purtați mănuși de cauciuc indiferent de treburile casei pe care urmează să le faceți.

Cele mai bune modalități de a obține din nou unghii puternice

Practic, le-am enumerat mai sus, dar cred că este o idee bună să le detaliem pe cele mai importante dintre ele. Să mergem!

Aplicați uleiuri pe unghii

Este cu siguranță succesul meu personal din ultimele luni. Se pare că uleiurile naturale prezintă proprietăți hrănitoare incredibil de mari, sunt capabile să regenereze unghiile și să le îmbunătățească mult aspectul. În plus față de aceste aspecte, uleiurile naturale sunt complet sigure. Alegeți un ulei sau un amestec de ulei și masați-l în unghii și în pielea din jurul acestora, pentru a le furniza hrană și întărire. Dacă aș recomanda câteva uleiuri naturale, aș spune că ar trebui să alegeți dintre uleiul de argan (regenerează și protejează), uleiul de ricin (intensifică strălucirea, întărește și îmbunătățește creșterea unghiilor) și uleiul de măsline (hrănește și netezește).

Aplicați vitamine pe unghii

În general, lipsa anumitor vitamine înseamnă unghii și cuticule fragile. Desigur, puteți apela și la un balsam cu vitamine, dar v-aș sugera să apelați la vitaminele pure. Prin urmare, mergeți la o farmacie pentru a cumpăra vitaminele A și vitamina E în capsule. În fiecare seară deschid o capsulă și îi torn conținutul în palma mâinii pentru a o aplica apoi în unghii. Astfel de vitamine pătrund în piele aproape imediat și produc efecte incredibile.

Balsamuri pentru unghii cu keratină

Din ce sunt construite unghiile? În mare parte din keratină, de aceea odată ce ați observat că unghiile devin din ce în ce mai slabe, acesta poate fi simptomul lipsei de keratină. De aceea vă sugerez din toată inima să utilizați balsamuri de unghii cu keratină pentru a repara unghiile deteriorate. Un astfel de stimul de keratină le va face bine. Practic, vă puteți aștepta ca unghiile să își îmbunătățească aspectul în doar câteva săptămâni. Permiteți-mi doar să vă previn împotriva produselor de calitate scăzută – verificați produsele de îngrijire a unghiilor pentru keratină. Cu cât este mai înainte pe lista ingredientelor, cu atât mai bine.

Care sunt modalitățile voastre de a face față unghiilor deteriorate? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.