produsele de înfrumuseţare pe bază de pantenol

De ce sunt produsele de înfrumuseţare pe bază de pantenol atât de eficiente?

Bună, fetelor!

Odată cu trecerea verii, încep să iau vitamine. Acestea aduc beneficii incredibile la nivelul pielii şi părului, ajută la menţinerea unui aspect tânăr şi frumos şi protejează organismul de afecţiuni. Deoarece pielea mea este foarte sensibilă, iar părul cade, câteodată, extrem de mult, iau vitamina B5 în fiecare zi. De asemenea, folosesc produse de înfrumuseţare, în compoziţia cărora vitamina B5 este listată sub numele de pantenol.

De ce este recomadat consumul de vitamina B5?

Vitamina B5 este vitală pentru organism, inclusiv pentru piele şi păr. Aceasta contribuie la sinteza unor hormoni, accelerează procesul de vindecare a leziunilor şi calmează iritaţiile, îmbunătăţeşte procesul de eliberare a energiei, are un impact pozitiv asupra sistemului cardiac, circulator, nervos şi digestiv. În plus, îmbunătăţeşte pigmentarea pielii şi condiţia părului. Deficienţa de vitamina B5 poate avea consecinţe grave, inclusiv rărirea părului, apariţia imperfecţiunilor la nivelul pielii, crăparea pielii la nivelul colţului ochiului sau gurii, vulnerabilitatea la infecţii, încărunţirea prematură şi calviţia.

Păr frumos şi vitamina B5

Vitamina B5 – pantenol şi acid pantotenic – apare la nivelul pielii şi părului. Din cauza durabilităţii reduse, este necesar aportul cu ajutorul suplimentelor şi ingredientelor din compoziţia produselor cosmetice. Care sunt beneficiile vitaminei B5? Aceasta stimulează celulele responsabile cu creşterea părului şi grosimea acestuia, oferă elasticitate şi rezistenţă, măreşte capacitatea de absorbţie a apei şi sigilează apa în interiorul tulpinii firului de păr. În plus, vitamina B5 creează un strat de protecţie şi de hidratare în jurul fiecărui fir de păr. Aceasta calmează iritaţiile şi regenerează pielea scalpului. De aceea, este un ingredient comun în produsele de îngrijire a părului (şampoane şi balsamuri).

Produse de înfrumuseţare îmbogăţite cu pantenol

Pantenolul poate fi găsit, de obicei, în produse cosmetice pentru piele sensibilă şi în componenţa produselor pentru copii, precum şi în produse care vizează calmarea inflamaţiilor. Este inclus în unguente, geluri de bărbierit şi produse cosmetice pentru aplicare post expunere la soare. În plus, pantenolul facilitează repararea părului şi unghiilor, reconstruieşte bariera lipidică a epidermei şi apără împotriva factorilor adverşi externi. Produsele îmbogăţite cu pantenol sunt, de obicei, marcate ca hipoalergenice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.