Ghid pentru mâini uimitoare: Ideile mele de tratament al unghiilor și cuticulelor

Bună fetelor,

Aveți probleme cu cuticulele și unghiile? Adevărul este că nu toată lumea știe cum să rezolve astfel de situații. Și știți ce? Nici eu nu știam înainte.

Nu putem nega că pielea din jurul unghiilor noastre este expusă constant la deteriorări și deshidratări, cauzate de milioanele de activități pe care le desfășurăm ajutându-ne de mâini. Chiar și activitățile noastre zilnice pe care le facem în mod regulat le pot face rău. Deci, cum avem grijă de cuticule și de pielea din jurul degetelor? Aflați ideile mele dovedite pentru tratarea cuticulelor și a unghiilor.

Care sunt cauzele cuticulelor deteriorate?

Există o mulțime de factori care pot deterioara cuticulele. În mod evident, unele dintre ele au legătură cu anumite activități, iar în aceste situații nu putem face prea multe. Pe de altă parte, există câteva lucruri pe care le putem evita pentru a ne bucura de mâinile uimitoare. Prin urmare, voi enumera aici cele mai frecvente cauze ale cuticulelor deterioarate, pe care le putem evita:

  • îngrijire nesistematică și insuficientă a mâinilor
  • manichiură necorespunzătoare, ce include îndepărtarea cuticulei prea frecvent și într-un mod prea profund
  • expunerea frecventă la detergenți
  • expunerea la temperaturi extreme (prea fierbinte sau prea rece) și vânt puternic
  • spălatul vaselor fără a purta mănuși
  • diverse boli ale pielii (de exemplu alergii, dermatită atopică, eczeme)

Cum aveți grijă de unghii?

Permiteți-mi să încep cu un aspect evident: cheia este să fiți sistematici. Și nu mă refer aici doar la aplicarea sistematică a cremei. A fi sistematic înseamnă și o manichiură regulată, ce include tratarea cuticulelor și a pielii din jurul unghiilor cu preparate hrănitoare. Ce fel de preparate? Voi explica imediat.

Cum îmi îngrijesc eu pielea din jurul unghiilor? Fac tot posibilul să mănânc alimente sănătoase și să beau multă apă. În plus, aplic cremă de mâini după fiecare spălare a mâinilor (inclusiv pe unghii). Credeți-mă, o dietă echilibrată este nucleul aspectului sănătos al pielii.

Mai este un lucru ce merită menționat. Unghiile și cuticulele reacționează rău la detergenți, deci încerc să îmi protejez mereu mâinile cu mănuși de fiecare dată când fac curățenie, dar și atunci când plec de acasa, iar condițiile meteorologice de afară sunt nefavorabile.

Ideile mele și produsele mele uimitoare de înfrumusețare care se ocupă de unghii și cuticule

Produs de eliminare a cuticulelor

Îmi înmoi unghiile în apă călduță timp de 5-10 minute o dată pe săptămână. Aplic apoi un produs ce elimină cuticulele. Nu am un preparat preferat, dar până acum am fost destul de mulțumită de Sally Hansen. După câteva minute împing cuticulele înapoi cu un instrument special de manichiură fabricat din lemn (un împingător de cuticule). Bineînțeles, puteți folosi și forfecuțe pentru cuticule, deoarece atunci când sunt moi sunt ușor de tăiat. La final folosesc un ulei natural pentru unghii și pielea din jurul lor.

Cremă pentru cuticule

Crema pentru cuticule chiar există, dar trebuie să știți pe care să o alegeți. Pentru mine, există doar o cremă pentru cuticule care a meritat atenția mea și este de la Avon. Este un adevărat maestru! Nu există niciun alt produs similar care oferă astfel de efecte. Utilizată regulat, face cuticulele să dispară complet! Ceea ce înseamnă unghii îngrijite! V-aș recomanda din toată inima să încercați acest produs și după ce faceți acest lucru, vă rog să-mi lăsați un comentariu pentru a-mi spune dacă funcționează și pentru voi. Consider că acest produs cosmetic este o etapă obligatorie a rutinei mele de frumusețe de seară. Îl aplic pe mâinile curate imediat înainte de culcare. Desigur, nu trebuie să vă spălați mâinile după aceea, deoarece produsul va fi îndepărtat.

Tratamente de acasă pentru cuticule uscate

Iubesc aceste tratamente de acasă, mai ales înmuierea mâinilor în ulei natural cald (de exemplu, ulei de avocado sau de ricin) amestecat cu o lingură de suc de lămâie. Relaxează mâinile incredibil de bine. Țin unghiile în ulei timp de 10 sau 15 minute. Am o altă idee de încercat pentru voi. Din când în când, vă puteți înmuia mâinile într-o baie caldă de lapte combinată cu miere. Un astfel de tratament are efect de hidratare și netezire. Astfel de băi vă ajută să aveți grijă de cuticule (le puteți împinge mai târziu) și de mâini. Faceți acest tratament pentru mâini de acasă și vedeți apoi singuri cât de fine și de frumoase devin mâinile.

Tratament de noapte pentru cuticule

Noaptea pare a fi un moment bun pentru a ne regenera mâinile destul de eficient. Cu acest tratament îngrijiți intens pielea din jurul unghiilor și a mâinilor. În timpul nopții, pielea absoarbe mai repede substanțele nutritive și le transportă mai adânc, acesta fiind motivul pentru care îmi acopăr mâinile cu o cremă sau cu ulei natural înainte de culcare și aplic apoi mănuși groase de bumbac. Rezultatul? Cuticulele încep să dispară și pielea devine netedă și hidratată.

Care sunt modalitățile voastre de a vă îngriji mâinile? Cum vă tratați unghiile și cuticulele? Mi-ar plăcea să aflu despre tratamentele voastre pentru mâini și cuticule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.