Lista mea de antioxidanți: cea mai bună metodă de a menține pielea mai tânără și mai sănătoasă

Bună!

Sunt sigură că v-ați întrebat ce puteți face cu liniile fine, zonele decolorate, tenul tern și alte semne inestetice ale înaintării în vârstă. Ei bine, am câteva idei pentru voi despre cum să ameliorați semnele de îmbătrânire. Funcționează perfect în cazul meu. La ce mă refer? La antioxidanți! Astăzi, vă voi prezenta lista mea personală cu cei mai buni antioxidanți pentru piele.

Ce sunt antioxidanții?

Antioxidanţii ne protejează organsimul împotriva radicalilor liberi care sunt responsabili de deteriorarea pielii, ceea ce duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. Există multe surse de antioxidanţi, inclusiv produse de îngrijire a pielii şi produse alimentare precum vitaminele, acizii şi extractele vegetale. Recomandarea de a utiliza cosmetice cu antioxidanţi, indiferent de tipul tenului sau vârstă este pentru toată lumea. Vă recomand, de asemenea, să folosiţi antioxidanţi primăvara. Asta nu înseamnă că nu este o idee bună să începeţi un tratament antioxidant, de exemplu, iarna. Tot ce vreau să spun este că primăvara şi vara, pielea noastră este mai predispusă la acţiunea radicalilor liberi.

Antioxidanți eficienți: Pe care să-i alegeți?

Există numeroase tipuri de antioxidanţi dintre care puteţi alege. Mai jos, veţi găsi câţiva dintre aceştia – îi folosesc cel mai des:

  • Acid ferulic – elimină radicalii liberi și alți agenți reactivi la oxigen. Poate fi folosit ca ser aplicat înainte de loțiunea de protecție solară. Un aspect interesant este că acidul ferulic acționează minunat în combinație cu vitaminele C și E, intensificându-le eficacitatea.
  • Coenzima Q10 – este un component natural al pielii, însă nivelul său scade odată cu înaintarea în vârstă. De fapt, există și alți factori care contribuie la reducerea nivelului coenzimei Q10: alimentația nesănătoasă, raze UV, boli și unele medicamente. Studiile au arătat că această substanță este mai eficientă în combinație cu vitaminele C și E.
  • Extract de ceai verde – este responsabil pentru blocarea unei enzime care distruge celulele pielii, acidul hialuronic și lipidele care conectează celulele. Are, de asemenea, efect anti-îmbătrânire.
  • Niacinamidă (vitamina B3) – este cunoscută pentru creșterea producției de ceramide la nivelul pielii și reducerea riscului de deshidratare. Reglează funcționarea glandelor sebacee, tratează decolorarea și calmează inflamațiile. Este frecvent adăugată în diferite creme anti-îmbătrânire.
  • Extract de semințe de strugure – protejează pielea împotriva radicalilor liberi și pierderii colagenului, elastinei și acidului hialuronic. În plus, acest extract previne lăsarea pielii, consolidează vasele sanguine și stimulează micro-circulația.
  • Acid lipoic – combate radicalii liberi, iluminează pielea, are efect antiinflamator și combate ridurile. În plus, acest acid protejează pielea împotriva impactului negativ al razelor UV.

Aceasta este lista mea de antioxidanți preferați. Și voi aveți un antioxidant preferat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.