Manichiură cu gel acasă (instrucțiuni pas cu pas)

MANICURĂ CU GEL ACASĂ? Uşor! Și mai ușor după ce vă povestesc despre ce vă trebuie pentru a vă face unghiile cu gel pe cont propriu.

Aventura mea cu manichiura cu gel a început cam acum un an. În primul rând mi-am cumpărat o lampă LED, o ojă cu gel, un top-coat 2-în-1 și un primer. Bineînțeles că nu aveam toate accesoriile necesare dar am încercat oricum, iar… efectul a fost destul de bun! Apetitul vine cu mâncatul, așa că am început să învăț, să citesc și să cumpăr produse noi.

Acum nu îmi este frică să spun că sunt puține fete care știu atât de multe despre manichiura cu gel ca mine. Pentru că m-ați întrebat cum fac eu manichiura cu gel acasă, vă voi împărtăși cu bucurie ceea ce știu. Iată un ghid făcut pentru voi. 🙂

Unghii cu gel acasă. Complicat?

Este foarte ușor, credeți-mă! Manichiura cu gel este ușor de făcut și fiecare dintre voi se va descurca, fără niciun efort. Și nici nu aveți nevoie de sute de oje, precum tehnicienii de unghii. 2-3 culori preferate sunt suficiente. Principalul aspect este să alegeți produse de înaltă calitate, rezistente la uzură și ușor de utilizat. Nu ma refer doar la ojă.

De ce aveți nevoie pentru a realiza acasă manichiură cu gel de lungă durată? Vă sugerez să utilizați mai multe produse decât am folosit eu la început.

Unghii cu gel – ce trebuie să aveți

  • Lacuri de unghii – o culoare neutră (de exemplu, nud sau roz pudră) este bună pentru începători. De ce? Defectele vor fi mai puțin vizibile. În plus, nu este nevoie să creați modele sofisticate și să amestecați culorile la început, astfel încât să nu aveți nevoie de multe produse.
  • Bază și top coat – puteți alege un produs 2-în-1, dar vă sugerez să cumpărați două produse separate, deoarece au scopuri diferite: primerul pregătește unghiile pentru gel și le întărește, iar stratul de top coat le face mai rezistente și conferă strălucire.
  • Lampă cu LED, opțional lampă UV (rețineți! Radiația UV este dăunătoare chiar dacă este generată de o lampă), pentru a vindeca lustruirea și a face ca manichiura să dureze mai mult.
  • Loțiune de curățare si șervețele ce nu lasă scame – facilitează adăugarea straturilor de ojă și îndepărtarea pelicula grasă, fără a lăsa scame nedorite în urmă.
  • Accesorii suplimentare – toate lucrurile care ajută la pregătirea unghiilor și la realizarea corectă a gelului: pile din hârtie, blocuri de pilit, unghieră, împingătoare din lemn, ulei pentru cuticule etc.

Ce lacuri de unghii cu gel să alegeți?

Recomand lacurile de unghii Semilac, opțional NeoNails. Nu m-au dezamăgit niciodată și sunt de lungă durată, ușor de aplicat, funcționând pentru majoritatea lămpilor cu LED și UV. Recomandarea mea este să începeți experiența manichiurii cu gel folosind produse bune, pentru a evita o frustrare inutilă.

În cazul unor alergii va trebui să cumpărați un lac de unghii puțin mai scump, dar foarte bun, ce nu conține formaldehidă, cum ar fi cel de la Cuccio.

Cum realizați unghiile cu gel de acasă pas cu pas?

Să trecem la cea mai importantă parte a acestui articol – instrucțiuni despre cum să realizați manichiura cu gel de acasă. Chiar dacă procedura este una simplă, am decis să o organizez în puncte, pentru că totul constă în detalii.

Pasul 1 Pregătește-ți unghiile

Manichiura cu gel începe cu o pregătire standard a unghiilor. Trebuie să tăiați și să îndepărtați cuticulele și să scurtați unghiile, în cazul în care acest lucru este necesar. În această etapă puteți să folosiți și o pilă pentru a da unghiilor forma dorită. Forma de migdală a fost recent favorita mea.

Pasul 2 Matifiează și curăță unghiile

Următorul pas constă în matifierea unghiei cu un bloc de pilit. Nu trebuie să aplici multă presiune – nu vrem să aducem daune unghiei, nu? Ar trebui să optați pentru un efect mat delicat. Utilizați apoi un produs de curățare pentru a îndepărta praful care se va crea. Pasul 2 este extrem de important, deoarece gelul se va lipi mai bine de unghie, iar manichiura va rezista mai mult.

Pasul 3 Aplică baza și tratează

Înainte de a aplica culoarea, trebuie să utilizați o bază. Aplicați un strat subțire de primer incolor tratați-l sub lampă – verificați timpul indicat în prospectul produsului (30-60 secunde).

Pasul 4 Aplică două straturi de ojă și tratează

Acest pas pare a fi cel mai crucial, deoarece este cel care oferă la final un aspect grozav al unghiilor. Aplicați primul strat de lac – subțire, fără să vă faceți griji dacă nu acoperă complet unghia. După întărirea sub lampă (30-60 secunde), aplicați și celălalt strat – tot subțire – și tratați din nou. Dacă doriți să creați câteva modele, trebuie să le faceți înainte de a le trata sub lampă.

Pasul 5 Aplică un strat superior și tratează

După ce ați obținut un aspect perfect, puteți finaliza manichiua – aplicați un strat subțire de top coat și tratați sub lampă.

Pasul 6 Curăță zona unghiilor și hrănește pielea

La final, utilizați o soluție de curățare pentru a scăpa de stratul gras care ar putea rămâne după întărire. Este, de asemenea, un moment bun pentru condiționarea cuticulelor cu un produs gata preparat sau cu ulei natural (eu folosesc de obicei ulei de argan sau unt de shea).

Gata! Să recunoaștem! Este ușor! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.