Nu dispera! Care sunt cele mai bune remedii pentru unghiile fragile?

Unghiile nu au o viață ușoară… Le expunem mereu la daune. Deseori sunt amenințate de mult mai multe lucruri decât de daune mecanice și atât. De ce se rup unghiile? Cum vă puteți menține unghiile și cuticulele sănătoase? Nu vă descurajați! Citiți mai departe pentru a vedea metodele mele de a-mi menține mâinile, unghiile și cuticulele în formă.

Ce cauzează ruperea unghiilor?

Suntem des conștienți de faptul că motivul pentru care unghiile noastre se rup sunt lipsa îngrijirii lor… ceea ce este greșit. Totuși, aceasta este doar o picătură într-o mare găleată: există o mulțime de alți factori ce înrăutățesc starea unghiilor:

 • susceptibilitatea genetică.
 • condițiile meteorologice (căldură, umiditate, vreme friguroasă, aer uscat).
 • dieta săracă în zinc, fier, siliciu, vitamine B.
 • umiditate insuficientă a mâinilor și unghiilor.
 • folosirea unei pile de unghii neadecvate sau a unei tehnici greșite de pilit.
 • îndepărtarea ojei cu soluție pe bază de acetonă.
 • înmuierea unghiilor în apă prea mult timp.
 • detergenți și substanțe chimice.

Metodele mele de a obține unghii frumoase

Alimente de top pentru unghii sănătoase

Meniul de zi cu zi ne afectează pielea, părul și unghiile. Dacă observ un aspect mai neplăcut al unghiilor, este un semn că dieta mea nu are produse bogate în zinc și fier – acestea având un efect pozitiv asupra unghiilor, părului și a pielii. Alte elemente esențiale sunt vitaminele A, E, B1, B2, B3, B9, magneziu, fosfor și mangan.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să consumați semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, susan, mac și fructe uscate. Cerealele, ouăle și leguminoasele sunt o sursă bogată de vitamine B, iar cacao abundă în magneziu și fier. De asemenea, ar trebui să consumați carne slabă, pește gras și, desigur – probabil ați auzit deja de mii de ori – să beți cel puțin jumătate de litru de apă în fiecare zi. Ceaiurile de urzică și coadă de cal au și ele beneficii senzaționale în îngrijirea unghiilor și îmbunătățesc starea generală a părului.

O manichiură pentru cele mai frumoase unghii

Poate manichiura să provoce unghiilor efecte nedorite? Realizată incorect, este posibil, așa că nu uitați să urmați aceste reguli:

 • nu lăsați niciodată unghiile să stea prea mult în apă
 • filați unghiile într-o singură direcție pentru a evita despicarea lor
 • folosiți întotdeauna o pila de unghii adecvată – fie din sticlă, fie din hârtie
 • aplicați MEREU un balsam inainte de aplica ojă
 • utilizați în mod regulat produse pentru întărire, condiționare și hrănire

Cele mai bune produse pentru unghii sănătoase, puternice, frumoase

O dietă sănătoasă nu este suficientă. Ce produse cosmetice să folosiți pentru a vă menține unghiile netede și frumoase? Puteți avea mereu la îndemână uleiuri și creme hidratante, ideal în tuburi mici. Uleiurile naturale care luminează unghiile sunt preferatele mele. Desigur, puteți cumpăra un ulei de îngrijire gata preparat (unele dintre ele au un aspect foarte plăcut, cu trei straturi sau bucățele de flori), dar, credeți-mă, un ulei obișnuit presat la rece este sufiecient. Cel de jojoba este alegerea mea de top.

Cremele pentru îngrijirea unghiilor și a cuticulelor sunt o altă alegere bună. Au adesea o formă de uleiuri. Crema de la Avon este preferata mea – oferă unghii mai puternice în timp ce cuticulele uscate pur și simplu… dispar!

Mănuși de protecție pentru unghii și mâini sănătoase

Mănușile vă protejează mâinile și unghiile de efectul distructiv al factorilor externi – folosiți mănuși din latex pentru a le proteja împotriva detergenților și nu uitați să folosiți mănuși în timpul iernii, pentru a le proteja de vremea rea. Unghiile se vor transforma în bine. Am început să port mănuși pentru spălat vase și mâinile mele au devenit mult mai frumoase de atunci.

Cum aveți grijă de cuticule?

În afară de unghii, cuticulele afectează și ele aspectul mâinilor. Cum le putem menține în formă? Uleiul și crema pentru cuticule sunt un duo perfect pentru mine, iar în plus folosesc un truc după duș – frec cuticulele cu un prosop pentru a le împiedica creșterea.

Dar voi, cum vă păstrați unghiile și cuticulele sănătoase? Scrieți-mi, vă rog! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.