Utilizarea alternativă a cosmeticelor sau rutina de frumusețe și machiajul din altă perspectivă

Bine ați venit la o nouă postare!

Se întâmplă câteodată să dorim să folosim un produs cosmetic doar ca să realizăm că s-a terminat. Șoc? Se întâmplă. Avem două opțiuni – fie fugim la cel mai apropiat magazin, fie… putem implementa utilizarea alternativă a altor cosmetice, de exemplu, îl înlocuim cu altceva.

Prefer a doua metodă și cred că multe cosmetice au o utilizare alternativă posibilă. Totuși, aceasta este mai puțin cunoscută deoarece producătorii nu descriu pe etichetele produselor, iar descoperirea posibilelor utilizări adiționale necesită un pic de creativitate și dorința de a testa ceva nou și neobișnuit.

Utilizările alternative ale produselor cosmetice, ce înseamnă?

Când spun utilizare alternativă a cosmeticelor, nu spun că ar trebui să renunțați la utilizarea obișnuită a acestora. Înseamnă doar că veți descoperi mai multe posibilități de utilizare a unui anumit produs cosmetic – nu neapărat cel vizat de producător. Care sunt beneficiile?

Utilizarea alternativă a cosmeticelor rezultă în:

  • folosirea unui produs pentru sarcini diferite,
  • economisirea spațiului și banilor pe produse cosmetice,
  • opțiuni atunci când rămâneți fără unele cosmetice,
  • descoperirea unor noi metode de îngrijire mai ușoare și mai bune,
  • faptul că nu trebuie să luați o mulțime de cosmetice diferite atunci când călătoriți.

Rutina de frumusețe și machiajul din altă perspectivă – este o idee minunată!

În multe ocazii, am avut șansă să văd singură că a încerca ceva nou poate fi un lucru bun. Astfel, din când în când, descopăr utilizări noi, diferite și fascinante ale produselor cosmetice, rutina mea de frumusețe nu este niciodată plictisitoare și mă costă mai puțin.

Vă încurajez să încercați și să găsiți utilizările alternative ale cosmeticelor dumneavoastră. Ruj ca fard de obraz? Vaselină pentru gene? Fard de ochi pentru sprâncene? Posibilitățile sunt fără sfârșit.

Totuși, pentru a facilita această sarcină, vă prezent mai jos lista mea de utilizări neobișnuite ale cosmeticelor pe care probabil să majoritatea dintre voi le aveți deja în trusa de machiaj. Am inclus produse de îngrijire și produse de machiaj. Nicio grijă, va fi creativ și practic!

Ideile mele de utilizare diferită a cosmeticelor

Iată șapte dintre cele mai bune idei de utilizare alternativă a cosmeticelor pe care le aveți la îndemână.

[1] Rujul roz ca fard de obraz

Ați rămas fără fardul de obraz preferat? Sau poate că fardul de obraz compact s-a împrăștiat într-un milion de fragmente pe podea și nu aveți nimic altceva să folosiți? Înlocuitorul meu testat este rujul. Cel mai important lucru este că trebuie să fie culoarea potrivită. Dacă este un ruj cu sclipici, puteți obține un efect adițional de iluminare. Sfatul meu: nu folosiți foarte mult ruj și întindeți-l bine pe obraji pentru a preveni pătarea inestetică.

[2] Gel de duș ca săpun lichid

Atunci când rămâneți în mod neașteptat fără săpun lichid, puteți folosi în schimb gel de duș. Acesta oferă aceleași proprietăți – curăță și hidratează pielea, deci pielea mâinilor nu va face nicio diferență.

[3] Fond de ten și balsam de corp ca produs de bronzare

Doriți să purtați o rochie, dar nu aveți încă un bronz de vară? Poate aveți un fond de ten cu o culoare nepotrivită și nu știți ce să faceți cu el? Eu amestec fondul de ten și un balsam de corp. Astfel, obțin un produsde bronzare falsă, care în același timp hidratează pielea, de ex. pe picioare, dar și oferă pielii o nuanță uniformă, întunecată și camuflează toate imperfecțiunule. Rețineți că efectul durează doar până la prima spălare.

[4] Cremă și anticearcăn în loc de cremă BB

O altă combinație de produse care vă pot salva atunci când rămâneți fără fond de ten. Combinația de cremă facială și un pic de anticearcăn. Este o rețetă pentru o cremă BB foarte eficientă – ușoară și hidratantă, camuflează imperfecțiunile tenului. Poate fi foarte utilă în momentele de criză.

[5] Pudră translucidă ca șampon uscat

Șamponul uscat ne poate salva în multe ocazii, atunci când trebuie să ieșiți repede din casă, dar părul este lipsit de volum și prospețime. Problema adevărată se manifestă atunci când recipientul este gol. Totuși, dacă aveți la îndemână o pudră translucidă, încă este speranță – folosiți o pensulă mare și aplicați la rădăcini. Astfel, veți elimina secreția de sebum, împrospătând și volumizând podoaba capilară.

[6] Balsam de buze ca balsam de gene

Penultima mea propunere este să folosiți balsam de buze ca balsam de întărire a genelor. Este important ca balsamul de buze să fie pe bază de vaselină, cu vitamina E și uleiuri, dar fără coloranți și alte substanțe inutile. Dacă aveți un astfel de balsam de buze, aplicați o cantitate mică la nivelul genelor cu un aplicator vechi dar curat de rimel. Trebuie aplicat zilnic pentru a întări, regenera și conferi elasticitate genelor.

[7] Balsam de păr în loc de cremă de ras

Ultima idee este pentru cele care nu preferă rasul uscat. Dacă ați rămas fără cremă de ras, puteți folosi balsam de păr ca înlocuitor – aparatul de ras alunecă mai ușor pe piele și protejează pielea împotriva iritațiilor. Amestecați un pic de balsam cu apă și aplicați pe piele înainte de procedură.

Vă aștept comentariile despre utilizările alternative ale produselor cosmtice pe care le cunoașteți și cum le folosiți în momente de criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.