Ce produse cosmetice cu filtru UV aleg?

Bună, fetelor!

Se subînţelege că trebuie să ne aducem aminte să ne protejăm pielea împotriva soarelui pe tot parcursul anului. Aceasta înseamnă că şi în timpul iernii este necesar să aplicăm produse de protecţie solară. Ce cosmetice ne pot oferi protecţie completă împotriva razelor solare? Veţi găsi răspunsul în postarea mea de astăzi.

Cosmetice colorate cu filtre UV

Deşi cosmeticele colorate nu pot înlocui produsele de protecţie solară profesionale, există persoane care folosesc de bunăvoie astfel de produse. Dacă nu vă plac cremele, care pot albi un pic pielea, încercaţi fond de ten şi pudre care conţin filtru UV. În orice caz, reţineţi că un factor de protecţie SPF 10 nu este cea mai potrivită protecţie împotriva soarelui. De asemenea, nu veţi beneficia de protecţie solară aplicând câteva straturi de fond de ten sau de pudră. De ce? Răspunsul este simplu, proprietăţile caracteristice acestor produse cosmetice nu sunt suficiente. În plus, un strat gros de fond de ten poate deteriora tenul.

Fond de ten mineral

După părerea mea, acestea sunt cele mai bune şi cele mai sigure fonduri de ten pe care le puteţi aplica la nivelul tenului. Acestea conţin filtre fizice (oxid de zinc şi dioxid de titan) ce protejează tenul împotriva radiaţiilor UV. În plus, cosmeticele minerale contribuie la ameliorarea inflamaţiilor şi sunt eficiente pentru a matifia pielea care luceşte, camuflând astfel imperfecţiunile. Preferatele mele sunt Lily Lolo şi Annabelle Minerals. Produsele conţin doar mica and coloranţi naturali; nu veţi găsi talc sau alte substanţe care pot deshidrata pielea.

Fonduri de ten şi pudre

Atât fondurile de ten, cât şi pudrele prezintă un factor de protecţie solară scăzut, de bază. Marele avantaj al pudrelor este că puteţi adăuga un strat suplimentar sau retuşa machiajul în timpul zilei, folosind chiar acest produs. Unele dintre acestea conţin peptide şi vitamine, iar altele prezintă proprietăţi hipoalergenice şi antioxidare. În ceea ce priveşte fondurile de ten, acestea oferă luminozitate pielii, camuflând imperfecţiunilor şi uniformizând tonul pielii.

Antioxidanţi naturali

Atunci când vorbim de protecţie solară, antioxidanţii joacă un rol esenţial. Aceştia combat procesul de îmbătrânire prematură şi decolorarea pielii. De asemenea, aceştia ajută la menţinerea unui aspect tânăr pentru mult timp. Antioxidanţi eficienţi pot fi găsiţi în fructe şi legume proaspete, ceai verde, peşte, plante şi vin roşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.