Cum se conturează faţa în mod corect? Trucurile mele testate

Bună, fetelor!

Conturarea feţei este una dintre cele mai populare tendinţe din ultimul timp. Graţie anticearcănului, pudrei, bronzantului şi fardului de obraz, feţele noastre pot arăta superb. Din păcate, calitatea bună a produselor cosmetice nu este totul. Secretul este în tehnica de aplicare. Astăzi, voi descrie cum îmi conturez faţa.

Ce este conturarea feţei?

Conturarea feţei este nimic altceva decât corectarea sau perfecţionarea aspectului acesteia. Prin utilizarea produselor cosmetice de machiaj, puteţi conferi un aspect mai îngust sau mai larg feţei. Prin utilizarea nuanţelor deschise, veţi accentua părţile pe care doriţi să le scoateţi în evidenţă, iar nuanţe mai închise pot fi utilizate pentru camuflarea defectelor. Un rol semnificativ aici îl au pensulele de machiaj. Mărimea acestora ar trebui să se potrivească zonei faciale pe care doriţi să o corectaţi. Aplicatoarele mari şi pufoase sunt perfecte pentru zona obrajilor, frunţii şi tâmplelor. Pensulele mici şi ascuţiţe sunt ideale pentru zona nasului, bărbiei şi pentru conturarea zonei ochilor.

Care sunt cele mai frecvente greşeli de conturare a feţei?

1. Moderaţie şi abilităţi

Conturarea feţei are la bază două reguli: alegerea nuanţelor produselor cosmetice şi aplicarea acestora în zonele corecte ale feţei, precum şi moderaţia în utilizarea cantităţii potrivite de produs. Reţineţi că trebuie să conferiţi luminozitate acestor zone ale feţei pentru a le scoate în evidenţă şi să închideţi la culoare zonele pe care doriţi să le ascundeţi. Asta doar pentru început. Al doilea aspect de care trebuie să tineţi cont este că cu cât aplicaţi o cantitate mai mică de produs cosmetic, cu atât mai uşor va fi să-l omogenizaţi cu restul machiajului. Utilizaţi pensule cât mai mici pentru a aplica produse cosmetice de reducere a vizibilităţii petelor şi imperfecţiunilor.

2. Nu este această pensulă!

După cum am menţionat mai devreme, conturarea feţei necesită pensule de machiaj diferite decât cele folosite pentru aplicarea fondului de ten sau a pudrei. Pentru acestea, aveţi aplicatoare precise, pensule plate şi bureţi. Reţineţi că atunci când conturaţi faţa, va trebui să omogenizaţi bine toate produsele cosmetice. Dacă aţi aplicat o cantitate prea mare de produs pe pensulă, eliminaţi excesul scuturând pensula pe mână.

3. Conturarea şi forma feţei

Zonele pe care veţi aplica produsele cosmetice depind de forma feţei dumneavoastră. Conturarea feţei ovale (considerată de artişti drept perfectă) se face diferit faţă de conturarea celei dreptunghiulare. De obicei, produsele cosmetice în nuanţe deschise se aplică pe arcului lui Cupidon, pe podul nasului, pe pomeţi şi sub sprânecene. Produsele cosmetice în nuanţe închise se aplică pe maxilar, pe părţile laterale ale feţei şi pe zona tâmplelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.