Produse preparate acasă de îngrijire a picioarelor. Aflați metodele mele pentru picioare netede

Produse de îngrijire a picioarelor preparate acasă? De ce nu? Prepararea propriilor exfoliante, măști și creme vă oferă o satisfacție incredibilă și, în afară de faptul ca sunt naturale, nu costă mult și sunt ușor de preparat. În plus, sunt sigură că deja aveți toate ingredientele necesare în bucătărie.

Astăzi, vă voi spune cum să vă preparați propriile exfoliante, măști și creme de picioare. Descoperiți rețetele mele de produse de îngrijire a picioarelor.

Cum se prepară un exfoliant de picioare DIY?

De ce ar trebui să folosiți exfoliante de picioare? Evident, pentru a vă netezi pielea și pentru a elimina celulele moarte ale epidermei care sunt dure și neplăcute la atingere, corect? De fapt, exfoliantele de picioare fac mai mult decât atât. De exemplu, astfel de produse de îngrijire a picioarelor îmbunătățesc fluxul sanguin, regenerând și hrănind astfel pielea. Vă recomand să folosiți exfoliante după baie deoarece menținerea în apă a picioarelor mai mult timp înmoaie și facilitează îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.

Cum se aplică exfoliantul de picioare? Masați produsul la nivelul picioarelor câteva minute, lăsați să acțoneze un timp și apoi clătiți. Aplic întotdeauna o cremă hidratantă după această procedură deoarece, în primul rând, urăsc picioarele uscate și, în al doilea rând, pielea absoarbe mai bine substanțele nutritive după aplicarea exfoliantului.

Exfoliant de picioare aspru preparat acasă

Produsele de picioare cu agenți aspri de exfoliere (de ex. sare de mare) sunt utile în cazul pielii foarte dure. Pentru preparare, combinați 2 linguri de cremă cu 2 picături de ulei esențial (recomand fie uleiul de lămâie, fie un ulei de ceai verde) și o jumătate de cană de sare. Dacă nu doriți să folosiți cremă, folosiți ulei de măsline sau un iaurt natural.

Exfoliant de picioare cu scorțișoară preparat acasă

Amestecați zahăr fin cu o jumătate de linguriță de scorțișoară și 2 linguri de miere. Odată amestecate, începeți să masați picioarele timp de 5 minute cu acest exfoliant preparat acasă. Atât timp are nevoie zahărul pentru a se dizolva la nivelul pielii.

Exfoliant de picioare cu fulgi de ovăz preparat acasă

Îmi plac fulgii de ovăz și nu vorbesc doar de micul dejun. Dacă doriți, puteți afla cât de benefici sunt pentru pielea picioarelor. Amestecați zahăr brun și fulgi de ovăz (2 linguri din fiecare) și combinați cu miere, suc de lămâie și un pic de ulei de măsline sau orice alt ulei natural (uleiul de ricin sau de avocado sunt minunate).

Cum se prepară masca de picioare DIY?

Măștile sunt cea mai bună opțiune pentru îngrijirea pielii picioarelor. Cum așa? De exemplu, acestea îmbunătățesc aspectul și condiția picioarelor imediat. Vestea bună este că nu aveți nevoie de măști scumpe din drogherii pentru a vă înfrumuseța picioarele acasă. Prin urmare, în loc să mergeți la magazin, fuguța în bucătărie.

Mască regenerativă de picioare preparată acasă

Amestecați 3 banane cu 2 linguri de iaurt/lapte bătut/cremă și aplicați la nivelul pielii picioarelor. Lăsați să acționeze 15 minute și clătiți. Aplicați apoi o cremă de picioare. Se aplică cel puțin o dată pe săptămână.

Mască de picioare cu lapte și fulgi de ovăz preparată acasă

Câteodată, amestec, de asemenea, fulgi de ovăz cu o cantitate mică de lapte cald sau iaurt și adaug miere. Această mască trebuie lăsată să acționeze 15 minute pentru a profita la maxim de beneficile sale.

Mască de picioare cu avocado și iaurt preparată acasă

Această mască poate fi aplicată și la nivelul tenului. De ce? Deoarece avocado hrănește și echilibrează pH-ul pielii. În plus, acest fruct verde oferă pielii netezime. Cum se prepară masca? Luați un avocado și zgrobiți-l cu furculița. Apoi, amestecați cu 3 linguri de iaurt natural. Aplicați masca la nivelul picioarelor, înfășurați-le în folie și clătiți după 20 de minute.

Cum se prepară crema de picioare DIY?

Știați că vă puteți prepara propria cremă de picioare acasă? Un astfel de produs este complet natural, deoarece puteți folosi uleiuri și unt cosmetic care nu se alterează repede, cu condiția să le păstrați în recipiente închise la culoare.

Cremă nutritivă de picioare preparată acasă

Amestecați 6 linguri de unt de shea și 5 linguri de ulei de măsline (sau orice alt ulei natural) și ulei de cocos. Dacă aveți un ulei esențial la îndemână, puteți adăuga câteva picături pentru a oferi cremei un miros plăcut. Cred că cel mai bun este uleiul de mentă sau cel de eucalipt, dar alegerea este a dumneavoastră. Amestecați ingredientele și păstrați crema de picioare preparată acasă la frigider 30 de minute. Apoi, aplicați la nivelul picioarelor.

Ok, acum este rândul vostru: Știți vreo rețetă de produs de îngrijire a picioarelor de preparat acasă? Dacă știți, lăsați-le, vă rog, în secțiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.