Apele termale şi spray-uri termale. De ce îmi plac atât de mult?

Bună, fetelor!

Nu se poate nega, apele termale şi spray-urile termale sunt cosmeticele mele preferate. Le iau cu mine de fiecare dată când plec în călătorii mai lungi, deoarece îmi împrospătează şi hidratează pielea. În plus, unele dintre acestea pot ajuta la menţinerea machiajul. Ce altceva îmi place la spray-uri termale? Citiţi postarea mea de astăzi şi veţi afla totul despre aceste produse cosmetice foarte practice. Lectură plăcută!

Apele termale şi spray-urile termale – Istorie

Încă din timpuri imemoriale, oamenii au petrecut timp în staţii balneare, SPA-uri sau unităţi de îmbunătăţire a sănătăţii de peste hotare, unde puteau beneficia de tratamente cu ape termale pentru a vindeca numeroase afecţiuni. În prezent, cel mai popular loc, care foloseşte hidroterapia, este Avene – un mic loc de pe teritoriul Franţei. Acesta este locul unde este produs unul dintre cele mai celebre cosmetice. Aceste produse de înfrumuseţare conţin apă termală, cu proprietăţi regenerative şi hidratante. În orice caz, în timp s-a dovedit să această substanţă nu este suficientă pentru tratarea pielii. Astfel au fost inventate spray-urile termale.

Cum acţionează spray-urile termale?

Spray-urile termale pe care le achiziţionaţi conţin apă, glicerină, substanţe antioxidante, filtre UV, vitamine şi microelemente. Datorită acestor substanţe, pielea îşi menţine nivelul de hidratare, netezimea şi prospeţimea. Unele spray-uri termale pot ajuta la menţinerea machiajul, creând un stat de protecţie la suprafaţa tenului. Datorită acţiunii spray-urilor termale, culoarea produselor cosmetice se menţine la nivelul tenului până la 12 ore.

Cum se folosesc spray-urile termale?

Putem diferenţia două tipuri de spray-uri termale: de hidratare şi de menţinere a machiajului. Primul tip de spray termal trebuie păstrat la temperatura frigiderului, pentru a oferi pielii calmare şi împrospătare în timpul unei zile fierbinţi. În principiu, trebuie pulverizat la nivelul tenului, ţinând recipientul la o distanţă de 20 cm de piele. În ceea ce priveşte spray-urile termale de menţinere a machiajului, distanţa trebuie să fie mai mare – aproximativ 30 de cm de faţa acoperită cu machiaj. După câteva minute, machiajul dumneavoastră este protejeat şi pielea hidratată.

Şi dumneavoastră preferaţi spray-urile şi apelw termale? Dacă da, care? Sau poate preferaţi produsele cosmetice Avene?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.